Κοινωνικό Έργο

Δίπλα στο Κέντρο Ζωής

Δίπλα στο Κέντρο Ζωής βρέθηκε το Φτιάχτο Μόνος σου® και ενίσχυσε έμπρακτα την προσπάθεια της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που στηρίζει οροθετικά άτομα. Το Φτιάχτο Μόνος σου® ανέλαβε αφιλοκερδώς την ανακαίνιση του χώρου συγκέντρωσης των ατόμων αυτών με το επιστημονικό προσωπικό του κέντρου. Τοποθετήθηκε ένα όμορφο ξύλινο δάπεδο που βελτίωσε την εικόνα του χώρου συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ενίσχυση της ψυχολογίας των ατόμων.

Λίγα Λόγια για το Κέντρο Ζωής

Το Κέντρο Ζωής είναι μία αναγνωρισμένη, μη κυβερνητική,
μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε το 1991 με την πρωτοβουλία μίας ομάδας φίλων – στο μεγαλύτερο μέρος τους αμερικανών – με κυρίαρχη φυσιογνωμία αυτή του Frank Olcvary, εμπνευστή και κινητήριο δύναμη του σωματείου αυτού.

Η ίδρυση του Κέντρου Ζωής έγινε σε μία περίοδο κατά την οποία παρά το γεγονός ότι η επιδημία του AIDS ήταν ήδη διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο, η πλειονότητα των Ελλήνων ελάχιστα γνώριζε για αυτήν, και οι οροθετικοί (φορείς του ιού HIV που προκαλεί το AIDS) ζούσαν σε ένα περιβάλλον απελπισίας, απομόνωσης, φόβου, πόνου και εγκατάλειψης.

Η μικρή ομάδα των εθελοντών που αποτελούσε τον πυρήνα του Κέντρου Ζωής στα αρχικά του βήματα, είχε σαν πρωταρχικό στόχο να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορούσε τα άτομα που είχαν μολυνθεί από τον ιό και τα οποία ζούσαν υπό άσχημες συνθήκες, τις περισσότερες φορές μάλιστα, εγκαταλελειμμένα από τις ίδιες τους τις οικογένειες.

 Μέσα από μεγάλες προσπάθειες, οι εθελοντές κατόρθωσαν σιγά-σιγά να μπουν στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν οι οροθετικοί και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους προσφέροντας τους πάνω από όλα αγάπη και συντροφιά.

Με τη πάροδο του χρόνου, η μικρή εκείνη ομάδα των εθελοντών, απέκτησε καινούργια μέλη – τα περισσότερα τώρα πια Έλληνες-, μεγάλωσε και είναι πλέον μια μεγάλη οικογένεια από ανθρώπους που προσφέρουν αφιλοκερδώς και με ευσυνειδησία τις υπηρεσίες τους σε όλους αυτούς που άμεσα ή έμμεσα αντιμετωπίζουν το HIV ή/και το AIDS στη ζωή τους.

Το Κέντρο Ζωής σήμερα είναι μια οργάνωση, μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα, που στηρίζει τα οροθετικά άτομα, ενώ συμμετέχει σε αρκετά Ευρωπαϊκά-διακρατικά δίκτυα.

Κέντρο Βρεφών Μητέρα

 Το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ» αποτελεί ένα από τους κύριους φορείς παιδικής προστασίας στη χώρα. 

Η δράση του περιλαμβάνει στέγαση, προστασία, υποστήριξη και φροντίδα γονέων και παιδιών που το έχουν ανάγκη. 

Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν το κεντρικό κτίριο υποδοχής εξυπηρετούμενων, το κέντρο υποδοχής βρεφών, οκτώ περίπτερα φιλοξενίας βρεφών και νηπίων, τη στέγη δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τον ξενώνα εγκύων-λεχωίδων, τα γραφεία στέγασης υπηρεσιών και άλλους βοηθητικούς χώρους. 

Το 2012, το Φτιάχτο Μόνος σου® θέλησε να στηρίξει εμπράκτως αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια με δωρεά επίπλων, όπως ξύλινες κούνιες για βρέφη,κρεβατάκια για νήπια, αλλά και άλλες ξύλινες κατασκευές στους χώρους του ιδρύματος. 

Αυτή η κίνηση χάρισε ανακούφιση σε δεκάδες γονείς και παιδάκια, ενώ αποτελεί μια από τις πολλές κοινωνικές προσφορές του Φτιάχτο Μόνος σου® που με αίσθημα ευθύνης στηρίζει αξιόλογες δράσεις, όπως αυτή του φορέα «Η ΜΗΤΕΡΑ».

Το Φτιάχτο Μόνος σου® στηρίζει το

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ είναι ένας εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Στηρίζεται στο συναίσθημα, αλλά δε μένει σ’ αυτό και στα λόγια,
μιας και έχει κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών.

Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους. Για να πετύχει τα παραπάνω στηρίζεται σε όσους έχουν την επιθυμία να τους βοηθήσουν έμπρακτα συμβάλλοντας σε αυτό που ονομάζουμε κοινωνική αλληλεγγύη.

Το Φτιάχτο Μόνος σου® αποτελεί μια επιχείρηση που ενδιαφέρεται να βοηθήσει όσους προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Το 2013 θέλησε να στηρίξει εμπράκτως το Χαμόγελο του Παιδιού κάνοντας μια ανακατασκευή στο εσωτερικό ενός ασθενοφόρου για τις ανάγκες του συλλόγου.

Αυτή η κίνηση χάρισε ανακούφιση σε δεκάδες εθελοντές διευκολύνοντας το έργο τους, ενώ αποτελεί μια από τις πολλές κοινωνικές προσφορές του Φτιάχτο Μόνος σου® που με αίσθημα ευθύνης στηρίζει αξιόλογες δράσεις.